Europa Conference League

Ολυμπιακός: Το προφίλ Ζρίνσκι και Τόμπολ

Δείτε το προφίλ Ζρίνσκι και Τόμπολ, μία εκ των οποίων θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα playoffs του Europa Conference League αν αποκλειστεί από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Βατό είναι το μονοπάτι του Ολυμπιακού στην απευκταία περίπτωση του αποκλεισμού από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, καθώς θα παίξει στα playoffs του Europa Conference League με τη βοσνιακή Ζρίνσκι ή την Τόμπολ από το Καζακστάν.

Η Ζρίνσκι ήταν πρωταθλήτρια Βοσνίας για έβδομη φορά στην ιστορία της το 2022. Η ομάδα από το Μόσταρ ιδρύθηκε το 1905 και χρώματά της είναι το άσπρο, το κόκκινο και το μπλε, ενώ έδρα της είναι το «Μπριέγκομ» (9.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Βόσνιος Σεργκέι Γιακίροβιτς. Μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας είναι ο φορ Νεμάνια Μπίλμπιγια που είναι και ο αρχηγός και ο Κροάτης στόπερ Ματέι Σένιτς.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από την Σέριφ Τιρασπολ (0-0, 0-1), ενώ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League απέκλεισε με δύο νίκες την ΚΦ Τίρανα (3-2, 0-1). Η Ζρίνσκι δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει μπει ποτέ σε ομίλους.

Η Τόμπολ ήταν πρωταθλήτρια Καζακστάν για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ιδρύθηκε το 1967, έχει έδρα το Κοστανάι και χρώματα το λευκό και το κίτρινο. Γήπεδό της είναι το «Τσεντράλ» (9.500 θεατών) και προπονητής της ο Σέρβος Μίλαν Μιλάνοβιτς. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Ουζμπέκος φορ Ιγκόρ Σεργκέεφ, ο Σέρβος εξτρέμ Μίλιαν Βουκαντίνοβιτς και ο Σκοπιανός στόπερ Αλέκσα Αμάνοβιτς.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από την Φερεντσβάρος (0-0, 5-1), ενώ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League απέκλεισε τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ με δύο νίκες (2-0, 0-1). Έχει αντιμετωπίσει μόνο δύο φορές τον ΟΦΗ για το Ιντερτότο το 2007, κάνοντας δύο νίκες με 1-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x